Dentl

Mondhygiëne en gebitsreiniging

Preventie is belangrijk!

Als team streven wij samen met u naar een gezonde mond. Samenwerking tussen u, de tandarts én de mondhygiëniste en/of (paro) preventie-assistente is hierin doorslaggevend.
Een mondhygiëniste richt zich op preventie en mondverzorging, om zo gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te verhelpen. Onze mondhygiënistes worden ondersteund door (paro) preventie-assistentes.
De actuele conditie van uw mond bepaald of u, tijdens uw afspraak, wordt gezien door de mondhygiëniste of de (paro) preventie-assistente.

De nieuwste technieken

Op het gebied van mondhygiëne en gebitsreiniging werken we bij Dentl met de nieuwste technieken en modernste apparatuur. We streven naar het beste voor onze patiënten. De recentelijke aanschaf van een EMS Airflow Prophylaxis Master is daar een goed voorbeeld van. Deze nieuwe machine en bijbehorende methode van gebitsreiniging kunt u nu ook bij ons in de praktijk ervaren.

Hoe werkt het?

  • Eerst worden de tanden en kiezen gekleurd met een roze vloeistof waarmee tandplaque zichtbaar wordt gemaakt. Zo kunnen we goed zien waar nog tandplaque blijft zitten en kunnen we een passende instructie geven.
  • Hieropvolgend wordt als eerste stap de Airflow ingezet, waarmee alle zichtbare plaque nauwkeurig verwijderd wordt. Ook jong tandsteen en aanslag worden op dit moment gelijk verwijderd.
  • Als laatste is het achtergebleven tandsteen goed zichtbaar, welke vervolgens wordt verwijderd met de EMS piezon en eventueel met handinstrumenten.

Tot ziens in Zwartsluis!

Als regiotandarts staan wij klaar voor alle inwoners van de gemeente Zwartewaterland en omgeving.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of onze diensten, bel of mail ons.

▸ U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier

Scroll naar boven