Dentl

Betalen

De rekening

Uw tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat iedere prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld. Dit tarief kan verschillen per tandartsenpraktijk.

▸ Lees hier meer over de verschillende tarieven

Verzekeringen

U kunt zich bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking, naar een website met meer informatie over de vergoedingen in de mondzorg.

▸ Bezoek de website Allesoverhetgebit.nl

Vragen over uw rekening?

Het versturen van de rekeningen en de administratieve verwerking van betalingen hebben wij uitbesteed aan Payt. Bij Dentl begrijpen we dat patiënten hun zorgverlener kiezen op basis van vertrouwen, persoonlijk contact is hierin onmisbaar, daarom versturen wij onze rekeningen direct vanuit onze eigen praktijk. Hiervoor gebruiken we de software van Payt. Deze software maakt het voor u mogelijk om uw rekeningen terug te vinden in een persoonlijke online omgeving (hier heeft u geen account voor nodig), eenvoudig uw rekeningen met iDEAL te betalen en te communiceren met de praktijk wanneer u vragen heeft over uw rekening of een betalingsregeling wilt treffen.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar
Op de rekening die u van ons ontvangt staat duidelijk aangegeven welk bedrag vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, type behandeling en de voorwaarden van uw verzekeraar. Heeft u een vraag over de vergoeding van uw zorgverzekeraar? Neem dan direct contact op met uw eigen verzekeraar.

De werkwijze van onze praktijk
De standaard werkwijze van onze praktijk is dat wij uw behandeling eerst indienen bij uw verzekeraar. Het deel dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed brengen we vervolgens bij u in rekening. U heeft vervolgens 14 dagen om de rekening te voldoen. Dat kan u doen door gebruik te maken van de digitale betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL.

Het belang van een correct e-mailadres
Hebben wij nog geen of een oud e-mailadres van u, maar wilt u wel graag uw rekeningen via de mail ontvangen? Geef uw actuele e-mailadres dan door bij onze receptie. Via e-mail kunnen we u ook op de hoogte houden van uw rekeningen-overzicht en uw betalingen.

Online overzicht van uw rekeningen
Al uw rekeningen zijn eenvoudig terug te vinden in een online omgeving. Hier hoeft u geen account voor aan te maken. U kunt uw online omgeving bekijken via een link in uw factuur of herinnering. In elke factuur staat een link, ook als u uw factuur per post ontvangt. In deze online omgeving kunt u eenvoudig uw rekeningen bekijken en betalen. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de praktijk. Heeft u een vraag, staat er een fout op de rekening of wilt u graag een betalingsregeling treffen? Met één druk op de knop is het geregeld.

Contactgegevens

Voor overige vragen over uw rekening kunt u contact opnemen met onze praktijk via tel: 038 386 78 56.
Voor algemene informatie over behandelingen en tarieven kunt u ook terecht bij het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP).

▸ Lees meer over het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP)

Scroll naar boven