Dentl

Onze samenwerking

Wat is OMFT (oro-myofunctionele therapie)?

OMFT is een gestructureerde oefentherapie voor het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en rond de mond. Afwijkende mondgewoonten zoals duimen, vingerzuigen, speenzuigen, nagelbijten en mondademen kunnen het evenwicht tussen die spieren onderling verstoren. Dat veroorzaakt een afwijkende tongligging in rust, een afwijkende tongbeweging tijdens het slikken en het heeft in veel gevallen een negatief effect op de uitspraak (slappe, onduidelijke uitspraak, omissie, slissen en lispelen). Doordat de spieren in het mondgebied negatief worden beïnvloed, kan dit ook van invloed zijn op het gebit en de kaak. Dit kan bij kinderen het geval zijn, waar het gebit en de kaak nog volop in ontwikkeling zijn, maar OMFT kan ook worden ingezet om relaps na orthodontie te voorkomen.

Functietraining i.c.m. een Myobrace

Silderhuis Logopedie verzorgt de functietraining, door OMFT in te zetten en de tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten zijn alert op de symptomen. Mocht OMFT voor orthodontie worden ingezet, dan kan dat gepaard gaan met een Myobrace. De tandarts verzorgt dan dit traject.

Hoe werkt een Myobrace?

Logopedie praktijklocatie in Zwartsluis

Silderhuis Logopedie houdt op de maandag praktijk op de locatie van Dentl Mondzorg in Zwartsluis, zodat eventueel bijvoorbeeld tandarts en logopedist samen kunnen kijken bij een client indien dit gewenst is. Met alle disciplines en multidisciplinaire aanpak onder één dak valt de zorg voor de OMFT cliënten letterlijk en figuurlijk goed op zijn plek.

Tot ziens in Zwartsluis!

Als regiotandarts staan wij klaar voor alle inwoners van de gemeente Zwartewaterland en omgeving.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of onze diensten, bel of mail ons.

▸ U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier

Scroll naar boven