Dentl

Onzichtbare beugel (ClearCorrect)

Een fraai alternatief

Iedereen kent de beugel met metalen blokjes op de tanden of de zogeheten buitenboord beugel. Echter heeft niet iedereen behoefte aan een 2 jaar durende behandeling voor een kleine correctie of vindt het niet mooi om met metaal in zijn of haar mond te lopen.

Maak kennis met ClearCorrect

ClearCorrect is een systeem van doorzichtige hoesjes, die je zelf verwisselt door ze over de tanden en kiezen te plaatsen. Elke 14 dagen plaats je zelf een nieuw hoesje. Deze hoesjes worden speciaal voor jouw gebit op maat gemaakt. Ze verplaatsen heel geleidelijk je tanden en kiezen naar de gewenste positie.

Veel mensen zijn ontevreden over de stand van hun tanden, maar zien op tegen de bekende slotjesbeugel. Deze mensen willen wel een correctie, maar met een beugel die onopvallender is. Dit kan met comfortabele, doorzichtige aligners van ClearCorrect. Deze techniek is zowel geschikt voor volwassenen als tieners.

Een scan en het plan

De behandeling start met een scan van uw tanden en kiezen, metingen en lichtfoto’s van het gebit. Hierbij worden ook uw wensen in kaart gebracht. Aanvullend wordt er, indien nodig, een grote röntgenfoto gemaakt. Op dit punt zit u nog nergens aan vast.
Vervolgens wordt het plan voor u op maat gemaakt en aan u voorgelegd. Hierin krijgt u te horen uit hoeveel stappen het plan bestaat, hoe lang de behandeling zal duren en wat de kosten gaan zijn. Hierbij kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden.

Het traject

Als u akkoord bent, gaat de behandeling van start. U draagt de aligners de gehele dag en nacht met uitzondering van het eten en drinken van iets anders dan water. Elke 1-3 weken wisselt u van set in overleg met de tandarts voor orthodontie. Als het traject klaar is adviseren wij de laatste aligner in de nacht te blijven dragen om het resultaat te behouden.

▸ Lees hier meer over ClearCorrect

Tot ziens in Zwartsluis!

Als regiotandarts staan wij klaar voor alle inwoners van de gemeente Zwartewaterland en omgeving.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of onze diensten, bel of mail ons.

▸ U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier

Scroll naar boven