Dentl

Onzichtbare beugel (ClearCorrect)

Een fraai alternatief

Iedereen kent de beugel met metalen blokjes op de tanden of de zogeheten buitenboord beugel. Echter heeft niet iedereen behoefte aan een 2 jaar durende behandeling voor een kleine correctie of vindt het niet mooi om met metaal in zijn of haar mond te lopen.
Hiervoor bieden wij een alternatief, namelijk de ClearCorrect aligners. Aligners zijn transparante ‘hoesjes’ van kunststof waarmee uw tanden stukje bij beetje verplaatst worden.

Een scan en het plan

De behandeling start met een scan van uw tanden en kiezen, metingen en lichtfoto’s van het gebit. Hierbij worden ook uw wensen in kaart gebracht. Aanvullend wordt er, indien nodig, een grote röntgenfoto gemaakt. Op dit punt zit u nog nergens aan vast.
Vervolgens wordt het plan voor u op maat gemaakt en aan u voorgelegd. Hierin krijgt u te horen uit hoeveel stappen het plan bestaat, hoe lang de behandeling zal duren en wat de kosten gaan zijn. Hierbij kunnen er eventueel nog aanpassingen plaatsvinden.

Het traject

Als u akkoord bent, gaat de behandeling van start. U draagt de aligners de gehele dag en nacht met uitzondering van het eten en drinken van iets anders dan water. Elke 1-3 weken wisselt u van set in overleg met de tandarts voor orthodontie. Als het traject klaar is adviseren wij de laatste aligner in de nacht te blijven dragen om het resultaat te behouden.

Lees hier meer over ClearCorrect

Tot ziens in Zwartsluis!

Als regiotandarts staan wij klaar voor alle inwoners van de gemeente Zwartewaterland en omgeving.
Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of onze diensten, bel of mail ons.

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.

Scroll naar boven