Dentl

Ortho EHBO

Hieronder hebben we een aantal problemen en oplossingen omschreven, hopelijk kun je hiermee vlot het euvel zelf (tijdelijk) verhelpen.

Er zit bij een vaste beugel een slotje (bracket) los

Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor een afspraak na het weekend of na de vakantie. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje suikervrije kauwgum of was op en bel voor een afspraak na het weekend of na de vakantie met de praktijk.

Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong

Je kunt proberen het prikkende draadje zelf terug te duwen of te schuiven. Als dit niet lukt, bedek dan het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk (na het weekend of de vakantie) een afspraak met de praktijk om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen.

Een losse (uitneembare) beugel drukt op het tandvlees

Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak na het weekend. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen of de draadjes kunnen worden aangepast. Graag zo snel mogelijk contact zoeken met de praktijk.

Een losse (uitneembare) beugel is kapot, maar je kunt hem nog wel dragen

Blijf de beugel gewoon dragen en maak een afspraak met de praktijk na het weekend of na de vakantie.

Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn

Haal de beugel uit de mond en draag de beugel niet meer en maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk. Meestal kan de beugel nog prima gerepareerd worden.

Een ring waarmee de hyrax vast zit aan je kiezen, zit los

Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om dit te laten repareren, wees tot die tijd voorzichtig met je beugel!

Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn

Maak zo spoedig mogelijk een afspraak om het te laten repareren na het weekend of na de vakantie.

Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong

Bel de praktijk om het probleem op te lossen. Als het draadje erg prikt kunt je er een stukje suikervrije kauwgom op doen. Probeer het draadje NIET los te trekken of af te knippen!

Er is een blauwe separatie-elastiekje los

Zijn er blauwe separatie-elastiekjes geplaatst om ruimte te maken tussen je kiezen, en is er één los gekomen? Bel ons altijd even om te overleggen.

Er is een beetverhoging los gekomen

Wanneer er 1 beetverhoging los komt, is dit geen probleem. Het andere blokje doet nog zijn werk. Bij de volgende afspraak zal bekeken worden of er weer een nieuwe moet worden geplakt. Zijn beide beetverhogingen losgeraakt? Bel ons dan even.

Scroll naar boven